AGRICULTURE & WATER QUALITY ADVISORY COMMITTEE October 5, 2021 – 1:00 P.M. TO 4:00 P.M.

Digital Platform Login:

 $\frac{https://watech.webex.com/watech/onstage/g.php?MTID=e19111cc256f985b15bc62da07}{4dc21b4}$

Call in Number: 1-415-655-0001 **Access code:** 2452 675 4543

Please follow the webex link to attend the meeting. If you are able, please be prepared to share your video screen so we can see the committee member's faces. We will ask that any public attendees do not share their videos.

AGENDA

| Time | Topic | Lead |
|----------------|--|-------------------------------|
| 1:00 – 1:05 pm | Greetings and Introductions | Director Laura Watson, |
| | Outcome: Start the meeting. | Ecology and |
| | (5 minutes) | Bill Dewey, Pacific Coast |
| | | Shellfish Growers Association |
| 1:05 – 1:50 pm | Success stories | Amanda Richardson, Mitch |
| | Outcome: Share successful BMP implementation | Redfern, and Stephen |
| | projects and coordination efforts in several eastern watersheds. | Ranson, Ecology |
| | (45 minutes) | |
| 1:50 – 2:10 pm | CAFO | Chelsea Morris, Ecology |
| | Outcome: Update on CAFO permit decision and our path forward. | |
| | (20 minutes) | |
| 2:10-2:25 pm | EPA Update | Dan Opalski, EPA |
| | Outcome: Update on recent EPA actions and answer | |
| | questions. | |
| | (15 minutes) | |
| 2:25-2:30 pm | Break | |
| 2:30-2:45 pm | Shellfish farms and 401 certifications/CZM | Bill Dewey, Pacific Coast |
| | consistency determinations | Shellfish Growers Association |
| | Outcome: Provide an overview of the efforts to issue | |
| | 401 certifications and CZM consistency | |
| | determinations for all the shellfish farms in the state | |
| | after a court order invalidated coverage under the | er the |
| | Corps NWP48. | |
| | (15 minutes) | |
| 2:45-3:10 pm | Water quality assessment | Jeremy Reiman, Ecology |
| | Outcome: Provide an overview of the water quality | |
| | assessment that was submitted to EPA in September. | |
| | (25 minutes) | |

| 3:10 – 3:25 pm | Ecology Updates | Water Quality Program |
|----------------|---|-------------------------|
| | (15 minutes) | Manager Vince McGowan, |
| | | Ecology |
| 3:25 – 3:55 pm | Round Table Discussion (30 minutes) | All |
| | Agenda items for future meetings? | |
| 3:55 – 4:00 pm | Wrap up | Director Laura Watson, |
| | | Ecology and Bill Dewey, |
| | | Pacific Coast Shellfish |
| | | Growers Association |